Six Senses Douro Valley is delighted to unveil its new Vineyard Wing, comprising seven suites, three additional guest rooms and a meeting and event space accommodating up to 70 people. The resort is located in a 19th century manor house in Lamego in northern Portugal, set on a UNESCO World Heritage site within the world’s oldest demarcated wine region.

The new guest accommodations, ranging from 430 to 1,140 square feet, are beautifully appointed and feature generous private outside areas. Guests can customise their mini bars with fine wines and produce from across the Douro region. Authentic materials have also been incorporated into the design concept including old vineyard tools and wall art inspired by wooden wine cases.


Another highlight is the creation of a new event space, containing meeting rooms with views across the vineyards. Nick Yarnell, General Manager of Six Senses Douro Valley notes how “the walls have ‘writable’ sections to aid interactive meetings and are equipped with the latest technology. An adjoining room offers further possibilities for pre-function or break-out sessions”. This multi-function area includes a large open skylight and a full-height living wall enabling it to transform seamlessly from a quiet lounge to a luxurious cinema, lecture room, reception room or even aerial yoga or meditation space. 

Six Senses Douro Valley now features a total of 60 guest rooms and suites. Further amenities include three restaurants, 10 spa treatment rooms as well as an indoor and outdoor pool. A dedicated ‘wine team’ curates a selection of on- and off-site wine tastings and educational experiences to unlock the magical world of Douro Port and wines. Meanwhile, a regular schedule of activities allows guests to maximise their experience of the Douro Valley and includes river cruises, grape stomping, prehistoric rock art site visits, canyoning, mountain biking, helicopter tours and tree climbing.

Nick Yarnell said, “we are thrilled to open this new wing to our guests. The project took one year to complete and was delivered by New York design agency Clodagh, which created a concept to complement the décor within the main manor house”.