Award-winning design studio, B3 Designers, has created an enigmatic interior concept for Sackville’s – a London restaurant located in the heart of Mayfair.

Design firm, B3 Designers, was given a brief to create a sophisticated meats and spirits restaurant in the former tailors’ address in Sackville Street, playing on the understated luxury of the building’s tailoring history.

The 135ft2 restaurant consists of two floors – both with a distinctive style. The truffle plays as significant a part in the design as it does in the menu. Dark coloured decor, moss green seating and walnut-framed furnishings are scattered throughout the ground floor to reflect the rare ingredient and its natural environment. Combined with tailoring aesthetics, the two themes form the core of the brand identity.

An underlying theme within the decor is a Dickensian London sense of mystery. Dark grey woodwork and an existing sandstone facade create a moody and enigmatic shop front. Discrete signage and the No. 8a address by the door are evocative of a speakeasy or an exclusive gentleman’s club.

Neon lettering of the words ‘accept the mystery’ hang in a glass frame in the entrance to the building, reflecting throughout the mirrored features of the ground floor. Behind the sign, a chilled glass case allows the restaurant to hang, age, and later serve, cut meats on site.

The ground floor channels industrial elegance with brass-trimmed wall mirrors, French oak parquet flooring, grigio orobico marble tabletops, contemporary dining chairs in deep brown leather and stripped-back walls, exposing the existing brick-work and rough render. The open kitchen at the far end of the ground floor has its own marble dining counter with four dining seats.

The design theme continues downstairs to the basement with a glass screen featuring a blackened steel frame and reeded glass and timber infills. The basement has a similarly sleek, utilitarian feel to the ground floor – reminiscent of the original tailor’s cutting room.

The seating banquettes are covered in aged leather and surrounded by walls adorned with sheets of brown paper – further reference to the tailors’ workspace. The basement also possesses a four-seater speakeasy-style bar with a reclaimed wood counter top and thin material drawers covering the front. At the back of the bar sits a brass-lined glass cabinet with antique mirrored wall backing.

“We are thrilled to work on such an alluring concept and to have our interior and brand team working in close collaboration on the overall identity. Sackville’s is an exciting new premium meats and spirits offer and the design reinforces its place on the London dining landscape,” says Mark Bithrey, design director at B3 Designers.