Formerly named Il Pescatore, Quattropasi al Pescatore is housed within the quintessentially Sardinian Hotel Cervo, and is the first of five spaces to be redesigned by Blacksheep

Hotel Cervo was built by the Prince Aga Khan in the 1960’s, and is designed in an organic architectural style distinctive to the region. The intimate symbiosis with nature that lies at the heart of its design played a framing role in Blacksheep’s reimagining of the space. 

The client briefed Blacksheep with creating a holistic new vision for the restaurant’s interior and branding – a fresh new identity that will later extend to the hotel’s four additional F&B offerings.

Blacksheep made the decision to retain the fabric and unique character of the restaurant’s interior, focusing instead on enhancing it through the introduction of new design elements and classic furniture pieces.

Local materials and construction methods have been closely referenced and utilised throughout the course of the project, from the lime plasterwork wall and traditional Sardinian timber roofing, to the unfinished local stone corbelling and rustic terracotta floor tiles.

Forged with a sensuous new colour palette, dynamic material exploration and a connection with nature, the new design narrative is one of contemporary luxury, yet with a timeless aesthetic that honours the idiosyncratic elements and forms of the original building. 

The interior spaces have been redefined with monolithic, sinuous travertine blocks, creating a new bar, fish counter and a host desk. Sculptural glass pendant lighting juxtaposes the rough, unfinished stonewalls and exposed roof beams, celebrating the natural elements and the property’s original architecture.

Natural influences continue through to the dressing of the space, with the use of terracotta tiles, rattan pendants and bespoke timber banquettes.

The dining area seamlessly transitions to a drinks and dance floor, where a new feature bar has been created with a travertine stone DJ booth. The use of travertine within numerous key design elements resonates with the rawness of the Sardinian landscape. 

An exterior terrace, where guests can enjoy sweeping views of the Tyrrhenian Sea, concludes the revitalised offering. In order to frame this breathtaking vista, Blacksheep opted for modern timber furniture, woven pendant lighting and sheer drapes.

The front and rear gardens have been replanted with local Sardinian herbs, while the entrance signage has been redesigned based upon the original hand-drawn typeface and constructed using local timber.